Vil du sætte dit aftryk på et af de største offentlige digitaliseringsprojekter lige nu? Vil du være med til at bygge og videreudvikle et helt nyt system, der digitaliserer store sagsområder ved domstolene? Og vil du arbejde agilt med microservices, Kubernetes og et fuldt automatiseret deployment- og test-setup? Så er du måske en af vores nye kollegaer.
Hvem er vi?
Straffesager og skiftesager ved domstolene berører rigtig mange mennesker og har stor betydning for vores samfund. Byretterne behandlede i 2021 over 196.000 straffesager og mere end 70.000 skiftesager. I dag behandles sagerne i ældre systemer, som skal moderniseres.
Du bliver en del af Straffe- og skifteprogrammet i Domstolsstyrelsen, som har til formål at udvikle fremtidens It-systemer til straffe- og skifteområderne. Vi bygger systemerne fra bunden, og brugerfokus er omdrejningspunktet for alt, hvad vi laver. Systemerne vil skabe mere gennemsigtighed, større brugervenlighed og hurtigere sagsbehandling for brugere i hele landet.
$ads={1}
Om stillingen
Du bliver en del af Straffe- og skifteprogrammets leveranceorganisation, som består af fire agile teams med bl.a. product owner, scrum master, udviklere og tekniske testere, som tilsammen har ansvaret for at udvikle og vedligeholde de nye applikationer med udgangspunkt i brugernes behov. Der er i programmet planlagt fem større releases frem mod 2026, hvor den nye straffe- og skifteløsning skal være færdigudviklet.
Du vil blive ansvarlig for enten at udvikle de nye releases eller at videreudvikle idriftsatte løsninger, dvs. omsætte brugerbehov og ønsker til konkrete løsninger i systemet. På nuværende tidspunkt er to ud af de fem releases idriftsat i form af Skifteportalen og Bødesagssystemet.
I samarbejde med dine kolleger bliver dine vigtigste opgaver at:
- bidrage til udvikling, primært backend
- udarbejde og kvalificere dokumentation for den udviklede løsning
- sikre at de forretningsmæssige krav kan implementeres teknisk
- kvalificere testcases
- fejlsøge, rapportere og rette fejl og mangler (bugs)
- opsætte automatiserede tests
- forberede og implementere tekniske tests.
I Straffe- og skifteprogrammet arbejder vi ud fra de agile principper og med nogle af de nyeste teknologier og metoder såsom:
- Java (nyeste version)
- OpenAPI Spec til "interface first"-tilgang
- Microservices i Java med Spring Boot
- Frontend som en SPA i Vue.js med TypeScript
- End-to-end regressionstests med Spock og Geb
- Kubernetes til containerorkestrering
- Infrastructure as code, herunder GIT-OPS.
Vi har desuden fokus på testautomatisering samt på continuous deployment og kvalitetskontrol.
Hos os får du
- en spændende og afvekslende hverdag, hvor du løbende vil blive udfordret på nye opgaver
- sparring og samarbejde med engagerede specialister inden for DevOps, interaktionsdesign, kommunikation, It-udvikling, jura, løsningsarkitektur og forretningsområderne
- rig mulighed for at udvikle din faglighed
- en organisation med mange sociale aktiviteter, herunder fx torsdagsbar og fælles morgenmad.
Hvem er du?
Vi søger dig, som har et par års relevant erfaring som it-udvikler og brænder for at udvikle gode løsninger til brugerne. Derudover ser vi gerne, at du har erfaring med den teknologi-stack, vi anvender i udviklingen af Straffe- og skifteprogrammet.
Du har formentlig en uddannelse inden for it, fx datalogi, softwareteknologi, informationsvidenskab eller lignende. Dertil skal du kunne formulere dig på dansk – både skriftligt og mundtligt.
Derudover forestiller vi os, at:
- du har en blanding af tekniske evner og brugerforståelse
- du kan indgå i en konstruktiv dialog med vores forretningsspecialister, som er dybt involveret i udviklingen
- det er naturligt for dig at arbejde både selvstændigt og som en del af et team
- du kan prioritere og planlægge dine opgaver og levere dem til tiden.
Løn- og ansættelsesvilkår
Har du en akademisk baggrund, vil du blive ansat som fuldmægtig eller specialkonsulent i henhold til overenskomst for akademikere i staten indgået mellem Skatteministeriet og en række AC-organisationer. Der vil eventuelt kunne forhandles et pensionsgivende kvalifikationstillæg afhængig af erfaring og kompetencer.
Er du ikke omfattet af AC-overenskomsten, bliver du ansat på overenskomstvilkår i henhold til organisationsaftale for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere i staten mellem Skatteministeriet og HK/Stat samt OAO-S-fællesoverenskomsten.
Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes til ”Hemmeligt” og opretholde din sikkerhedsgodkendelse under hele din ansættelse. Du kan læse mere om sikkerhedsundersøgelser her.
Der er tale om en fuldtidsstilling.
Stillingen ønskes besat snarest muligt.
Mere om stillingen
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte enhedschef for DevOps Jasper Uldal på tlf. 3050 3356.
Se også vores film om arbejdet som it-specialist hos os.
Du kan læse mere om Domstolsstyrelsen, Danmarks Domstole og vores vision, værdier og mål på www.domstol.dk. Her kan du også se vores programorganisering samt læse Danmarks Domstoles digitaliseringsstrategi.
Ansøgning
Du sender din ansøgning online via vores rekrutteringssystem. Du bliver guidet igennem processen, når du trykker på knappen ”Søg stillingen”.
Ud over din ansøgning bedes du vedhæfte cv, udtalelser og relevante eksamenspapirer m.v.
Vi læser ansøgninger løbende, så send din ansøgning snarest muligt og senest mandag den 14. august 2023.
Vi forventer at holde indledende samtaler i uge 34. Du vil til denne samtale blive bedt om at medbringe et stykke kode, du har lavet. 2. samtaler for udvalgte kandidater forventer vi at afholde i uge 35.
Vi opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.